image/svg+xml
image/svg+xml

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğrencileri II. Ar-Ge Proje Pazarında Fakültemizi başarıyla temsil ettiler.

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğrencileri II. Ar-Ge Proje Pazarında Fakültemizi başarıyla temsil ettiler.

 

Bartın Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü öğrencileri Elif AKGÜN ve Dovran ASHIROV Bartın Üniversitesince düzenlenen II. Ar-Ge Proje Pazarında, Bilişim Teknolojileri alanından katıldıkları “Kamu Web Sitelerinin Göz İzleme Cihazı İle Kullanılabilirlik Analizinin Gerçekleştirilmesi” başlıklı proje ile Fakültemizi başarıyla temsil ettiler.

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü öğrencileri Dr. Öğr. Üyesi Fatma Gizem KARAOĞLAN YILMAZ, Dr. Öğr. Üyesi Ramazan YILMAZ ve Dr. Öğr. Üyesi Hatice DURAK danışmanlığında hazırladıkları proje kapsamında Bartın İlindeki kamu kurumlarının web sitelerinin kullanılabilirlik analizini gerçekleştirdiler.

Farklı kurumlardan ve alanlardan yönetici, araştırmacı ve uzmanların yoğun ilgisini çeken proje kapsamında öğrenciler katılımcılara uygulama yapma fırsatı da sundular. Çalışmaya ilgi duyan katılımcılarla fikir alışverişleri yapılarak, göz izleme yönteminin farklı alanlarda nasıl kullanılabileceği ile ilgili öneriler geliştirildi. Ayrıca standa gelen ziyaretçilere Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü tanıtılarak, Bölümde yürütülmekte olan Mobil Uygulama Geliştirme, Eğitsel Bilgisayar Oyunları Tasarımı, Robotik gibi dersler hakkında da bilgi verilerek, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü mezunlarının işgücü piyasası ve istihdamı açısından önemine vurgu yapıldı.

Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çetin SEMERCİ II. Ar-Ge Proje Pazarında Eğitim Fakültesini temsil ettikleri için Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü öğrencileri Elif AKGÜN ve Dovran ASHIROV ile danışmanlıklarından ötürü öğretim üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Fatma Gizem KARAOĞLAN YILMAZ, Dr. Öğr. Üyesi Ramazan YILMAZ ve Dr. Öğr. Üyesi Hatice DURAK’a teşekkür etti.